fbpx
Zonnepanelen op De Zuidkaap in Tilburg

Na een selectieprocedure op basis van prestatie-inkoop hebben Rob Vinke (directeur bestuurder TBV Wonen) en Frank van Kalken (regiodirecteur BAM Woningbouw Zuid) de overeenkomst getekend voor groot onderhoud aan de galerijflat De Zuidkaap in Tilburg.
Het complex aan de Generaal Smutslaan, vlakbij het Willem II stadion, dateert uit 1969 en staat ook wel bekend als de ‘Heinekenflat’ door de reclame die het gebouw vroeger droeg.

De werkzaamheden sluiten aan op de projectdoelstellingen van TBV Wonen voor De Zuidkaap: gericht op senioren, overlastbeperking, duurzaamheid en verbetering van de landmarkt-functie. Met twee aangepaste en vergrote entrees en prettige verlichting in en rondom de galerijflat verbetert de toegankelijkheid en de sociale veiligheid van het complex. BAM vervangt het gevelmetselwerk voor duurzame keramische gevelbekleding en voegt twee noodtrappenhuizen toe aan de koppen van het gebouw.

Naast het groot onderhoud worden ook energie  besparende werkzaamheden uitgevoerd zodat de woonlasten voor de bewoners van De Zuidkaap betaalbaar blijven. De woningen worden opgewaardeerd naar energielabel A door het isoleren van gevels en ruiten, het dak en de vloer. De flat krijgt zonnepanelen en nieuwe installaties. Tot slot worden de keukens, toiletten en badkamers vernieuwd.

Bluehome heeft in combinatie met A. Schipper en Zoon Elektrotechniek B.Vuit Nieuwe-Tonge 264 zonnepanelen geplaatst. Dit is goed voor een opwekking van 66.000 kWhwat neerkomt op een verbruik van gemiddeld 19 huishoudens.

Bent u geïnteresseerd in welke voordelen de aanschaf van zonnepanelen voor u als particulier of zakelijk kunnen opleveren?