fbpx

SDE subsidie

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling SDE+. De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon.

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland.

2019 is het laatste jaar dat de SDE+ in zijn huidige vorm bestaat. Vanaf 2020 wordt het verbreed, SDE++. De regeling SDE++ zal de uitrol van duurzame energie en CO2-reducerende technieken gaan stimuleren door de onrendabele top van deze technieken te vergoeden. Dit zal door middel van een exploitatiesubsidie gebeuren.

Machtigingsformulier subsidie

SDE++ wordt in 2019 nader uitgewerkt. Er wordt onder andere besloten welke technieken in eerste instantie worden opgenomen in de SDE++. Verwacht wordt dat het definitieve voorstel in het najaar van 2019 naar de Tweede kamer zal gaan. Hoe de regeling er dus precies uit komt te zien is nog afwachten.

Wilt u meer weten over deze subsidie of wilt u dat we de aanvraag en afhandeling van deze subsidie voor u uit handen nemen? Neem contact op met een van onze specialisten.

Afspraak maken