fbpx

Onderhoudscontract

Onderhoudscontract

Om verzekerd te zijn van een optimale opbrengst biedt Bluehome onderhoudscontracten aan. Door onze jarenlange ervaring weten we dat het waarborgen van een kwalitatief hoogwaardig en rendabel systeem erg belangrijk is. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om middels Bluehome Service Select te kiezen voor onze service en kennis. Waardoor u zorgeloos kunt genieten van uw zonnepanelen installatie. Wij houden uw installatie up to date en zorgen ervoor dat u het uiterste uit uw installatie haalt.

Systeemcontrole

Om de vier jaar komen wij uw systeem inspecteren. Met onze systeemcontrole gaan we opbrengstverlies preventief te lijf door te controleren op hotspots middels onze warmtecamera. Experts lezen het logboek van uw systeem uit en zorgen ervoor dat de gehele installatie optimaal draait. Zo heeft u er geen omkijken naar.
Onze inspecteurs letten op de volgende punten:

 • Schade aan kabels, voeding en panelen
 • Vuil in het systeem (pollen, stof, etc.)
 • Nazien op corrosie
 • Loszittende kabels en bevestigingsmiddelen
 • Verschuivingen van PV-installatie
 • Nakijken van rubbers en afdichtingen
 • Controle op hotspots met warmte camera
 • Uitlezen van de omvormer(s), string spanning check en opbrengstanalyse

Na inspectie wordt er een rapportage per mail verstuurd.

Software upgrade: tot 5% meer rendement

Tijdens de systeemcontrole zullen we een software upgrade uitvoeren waardoor het rendement van uw zonnepanelen installatie verhoogd wordt tot maar liefst 5%. Door veranderingen in het energie netwerk kan het voorkomen dat er noodzakelijke aanpassingen nodig zijn. Deze veranderingen kunnen nadelig zijn voor uw rendement. Onderdeel van deze service is het vervangen van de oude software voor de nieuwste software. Hierdoor zorgen we ervoor dat uw omvormer altijd up to date is en voorzien is van de nieuwste technologie. Dit zorgt ervoor dat u voor lange termijn verzekerd bent van een maximaal presterende installatie.

Monitoring van uw zonnepaneel installatie

Op afstand houden wij de werking van uw installatie in de gaten door middel van de door ons geïnstalleerde monitoringsapparatuur. Als er een storing is krijgen wij daar melding van en nemen wij hier actie op.

Garantieverlenging omvormer:
van 5 naar 12 jaar!

De omvormers worden meestal geleverd met een garantie van vijf jaar. Vindt u dit te kort of heeft u liever wat meer zekerheid? Dan kunt u vertrouwen op de verlenging met de full-service dekking. We bieden namelijk een snelle en volledige ondersteuning aan. Met een garantieverlenging bent u voor de komende 12 jaar verzekerd van een goed werkende omvormer.
Uw voordelen:

 • Alle hardware welke binnen de fabrieksgarantie valt zal kosteloos en onder garantie worden gerepareerd, hersteld of vervangen.
 • Geen verborgen kosten. U ontvangt een vervangende omvormer met alle benodigde updates. Wij zorgen voor verzendkosten en vervanging op locatie.
 • Minimale down time, oftewel minimaal verlies, doordat de omvormer snel vervangen wordt.

Gemelde storingen binnen 48 uur opgelost

Bluehome zal al het mogelijke doen om een gemelde storing binnen 48 uur na constatering en vaststelling te verhelpen. Dit zal niet in alle gevallen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld als er een nieuwe omvormer moet komen. Maar in dat geval zullen we het zo snel mogelijk oplossen.

Andere voordelen die u heeft met een onderhoudscontract bij een storing:

 • De voorrijkosten zijn kosteloos.
 • De tijd die het in beslag neemt om een storing te verhelpen wordt niet gefactureerd.

Het onderhoudscontract is ook uit te breiden met onze wasservice.

Als u regelmatig uw panelen reinigt kunt u uw rendement met 3 tot 5% verhogen.