fbpx
Hoe kiest u de juiste omvormer voor uw zonnepanelen?

Bluehome kan u helpen bij het kiezen van de beste omvormer voor uw situatie. U kiest de juiste omvormer voor uw zonnepanelen door rekening te houden met de volgende punten:

  • Oriëntatie van uw dak

Wat is de ligging van uw dak? Het zuiden is de meest ideale situatie voor zonnepanelen, want dan heeft u de meeste zon. Ligt uw dak op het westen of oosten? Dan heeft u wat minder zon op uw dak. Maar uw zonnepanelen leveren dan nog steeds voldoende op. En heeft u een dak op het noorden dan kunt u beter geen panelen nemen of kijken of er ook een andere optie mogelijk is.

  • Schaduwwerking

Heeft geen schaduw op uw dak? U kunt dan kiezen voor een string omvormer. Dit is meestal de voordeligste optie. Bij een string omvormer worden er vier of meer panelen aan elkaar gekoppeld door middel van een kabel. Alle zonnepanelen zijn dan met elkaar verbonden.

Heeft u wel schaduw op uw dak? Van bijvoorbeeld een boom of een dakkapel dan leveren uw zonnepanelen minder stroom op bij een string omvormer. De panelen zijn dan in serie geschakeld. Dus als er door een paneel minder stroom loopt dan hebben de andere panelen ook minder stroom. Hier zijn oplossingen voor: micro-omvormers en optimizers. Een micro-omvormer wordt geplaatst achter het paneel zodat elk paneel zijn eigen omvormer heeft. Ze hebben dan geen “last” van elkaar als er een omvormer minder werkt. Met een optimizer krijgt ook elke paneel een optimizer waarmee de panelen parallel aan elkaar gekoppeld worden. Zo heeft een paneel die het slechter doet geen invloed op de rest van de panelen.

  • Totale vermogen van uw zonnepanelen

Tenslotte als u heeft bepaald welk soort en merk omvormer het beste bij uw situatie past moet er nog gekeken wat het totale vermogen is van uw zonnepanelen. Dit kunt u berekenen door het aantal panelen keer het aantal WP’s te doen. Dat wordt alleen vaak niet gehaald door het weer en de temperatuur, maar ook de oriëntatie van het dak en schaduwwerking heeft hier invloed op. Bluehome houdt hier allemaal rekening mee en kunnen zo de beste omvormer kiezen voor het vermogen van uw zonnepanelen.

Voor iedere situatie leveren wij een merk omvormers: SMA, Enphase, Solax, Zeversolar en SolarEdge. Wilt u nog meer informatie over omvormers? Dan kunt u hier kijken.

 

Wilt u weten welke omvormer het beste past bij uw situatie? Neem dan hieronder contact met ons op. Zodat wij bij u langskomen voor een vrijblijvende en gratis afspraak.