fbpx
Goed nieuws: de huidige salderingsregeling is verlengd tot 2023!

U kunt langer profiteren van korting op uw energierekening als u zonnepanelen heeft. De nieuwe salderingsregeling zou eerst in vanaf 2021 van start gaan, maar dit is verlengd tot 2023! Goed nieuws dus voor zonnepanelen eigenaren of als u graag zonnepanelen wilt aanschaffen.

Na 2023 zal de regeling langzaam worden afgebouwd tot 2031. Ieder jaar wordt het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op de energiebelasting iets minder. De salderingsregeling zal dan pas over 12 jaar volledig zijn afgeschaft. Daarvoor terug komt er een vergoeding voor de geleverde zonne-energie.

Hoe werkt de salderingsregeling?

Met uw zonnepanelen wekt u energie op. De stroom die u opwekt kunt u direct zelf gebruiken bijvoorbeeld als u uw wasmachine gebruikt en het zonnetje schijnt. Maar het kan ook zo zijn dat de zon volop schijnt, maar u bent op dat moment niet thuis. U wekt dan meer energie op dan u gebruikt, er is dan een overschot. De door u geproduceerde stroom wordt dan automatisch teruggeleverd aan het energienet. Salderen is de vergoeding die uw energieleverancier wettelijk verplicht is om te verrekenen over de energie die u teruglevert. Wat u teruglevert en wat u verbruikt wordt tegen elkaar weggestreept.

Wilt u ook profiteren van de salderingsregeling? 

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak waarin wij u advies op maat geven.