fbpx
Energierekening 334 euro hoger: 2 manieren hoe u dit kunt voorkomen?

De energierekening voor huishoudens gaat in 2019 fors omhoog. CBS heeft berekend dat het stijgt met 334 euro! Hoe kunt u voorkomen dat uw energierekening stijgt?

1.       Zonnepanelen

Door zonnepanelen te nemen bent u minder afhankelijk van de energieleveranciers en de overheid. Dit jaar stijgt de energiebelasting flink, maar waarschijnlijk zal het de komende jaren nog meer gaan stijgen. Wilt u onafhankelijker hiervan worden? Dan zijn zonnepanelen een goede oplossing, hiermee kunt u op zonnige dagen uw eigen energie opwekken. Dit kunt u direct verbruiken of u levert het terug aan het energienet waardoor uw verbruik tegen uw opbrengst wordt weggestreept.

Twijfelt u over zonnepanelen omdat het een flinke investering kan zijn? Bedenk dan de gemiddelde terugverdientijd maar 7 / 8  jaar is. En deze eenmalige investering levert u ieder jaar al veel geld op en een grote besparing op uw energierekening. Ook worden de kosten van de aanschaf van panelen minder omdat u de BTW van 21% terug kan vragen.

Buiten de financiële voordelen zijn panelen ook milieuvriendelijk. Zonnepanelen produceren schone energie en zo kunt u uw CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen.

2.       Thuisaccu

Nog een stapje extra is het nemen van een accu. Op deze manier kunt u zo veel mogelijk zelfvoorzienend worden. De energie die u dan opwekt en niet meteen verbruikt, bijvoorbeeld omdat u niet thuis bent, kunt u dan opslaan en gebruiken op het moment dat u wel thuis bent. Meer informatie over thuisaccu’s kunt u hier vinden.

Wilt u meer weten over zonnepanelen of over thuisaccu’s?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis om de mogelijkheden te bekijken.