fbpx
Coöperatie het Koelhuis Krijgt 516 zonnepanelen

Oud-Beijerland – Coöperatie het Koelhuis heeft op 29 maart 2016 opdracht gegeven aan Bluehome in Oud-Beijerland voor het plaatsen van 516 zonnepanelen. Hiermee
wordt een totaal van 150.000 kWh opgewekt wat neerkomt op 43 huishoudens per jaar. Met de aanschaf voorziet Coöperatie het Koelhuis in hun eigen stroombehoefte en worden zij het eerste energie neutrale koelhuis van Nederland.

Coöperatie het Koelhuis wordt gevormd door 12 coöperatieve leden die allen actief zijn binnen de agrarische sector. Het Koelhuis wordt gebruikt voor opslag van verschillende agrarische producten, waaronder uien, aardappelen en knolselderij. Enkele jaren geleden heeft het bestuur besloten om het koelhuis te moderniseren. Hierbij is ervoor gekozen de koelcellen aan te passen aan de hedendaagse techniek waardoor er op een veilige en efficiënte manier gekoeld kan worden. Ook is de schil van het koelhuis aangepakt en zijn de isolatie en de dakbedekking vernieuwd.

Voorzitter Coöperatie het Koelhuis dhr. van der Linde: “Met het plaatsen van de zonnepanelen is het laatste gedeelte van de modernisering een feit. Hierbij behoort Coöperatie het Koelhuis Zuid-Beijerland tot één van de energiezuinigste van Nederland en vormen de zonnepanelen het slotstuk van de renovatie.”

Voorafgaande aan de opdrachtverstrekking van de zonnepanelen is er door A&B Electrotechniek B.V. in Zuid-Beijerland een grondige haalbaarheidsstudie gedaan. A&B Electrotechniek B.V. heeft in opdracht van de Coöperatie een aanbesteding uitgezet. Diverse partijen hebben op deze aanbesteding ingeschreven en uiteindelijk is er gekozen voor een lokale partij uit Oud-Beijerland: Bluehome zonnepanelen. Niet alleen op prijs en kwaliteit sprong Bluehome eruit, maar ook op ervaring met dit soort grote werken. Bluehome heeft in de afgelopen jaren meerdere projecten van grote omvang gerealiseerd. Dit gaf de Coöperatie dusdanig vertrouwen dat zij koos voor Bluehome.

Ook aanwezig was Wethouder de Boer die een week daarvoor het concept Energievisie Hoeksche Waard had gepresenteerd. Dhr. De Boer: “Prachtig initiatief, in de Energievisie staat dat HoekscheWaard de ambitie heeft om in 2050 100% energieneutraal te zijn. Zowel de bewoners, bedrijven, gemeenten als de maatschappelijke organisaties zijn nodig om de ambitie te halen en de kansen te verzilveren. De modernisering van Coöperatie het Koelhuis is een mooi project om weer een paar stappen dichterbij dat doel te komen.” Aldus de wethouder.

Naar verluidt zal het project in september 2016 aanvangen en kan de modernisering in 2017 afgerond worden.

Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden?

Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak te maken waarbij wij bij u langs komen om de mogelijkheden voor uw situatie te bekijken.