fbpx
BTW zonnepanelen terugvragen

Als u zonnepanelen aanschaft kunt u als particulier de BTW (van 21%) terugvragen. En dit kan behoorlijk wat voordeel opleveren!

U kunt dit terugvragen omdat de Belastingdienst particulieren met zonnepanelen als ondernemers beschouwt. In feite heeft u dan uw eigen energiebedrijfje.

Om in aanmerking te komen voor de BTW-teruggave dient u de volgende stappen te doorlopen:

1.  Aanmelden als ondernemer voor de omzetbelasting

2.  Invullen aangifte omzetbelasting

Waar moet u op letten bij het terugvragen van de BTW?

  • Energierekening en de factuur moet op dezelfde naam staan.
  • Als u al ondernemer / zzp’er bent dan kunt u ook de BTW terugvragen. De eenvoudigste oplossing is als u samenwoont en een van de twee is geen ondernemer. Dan kunt u de BTW op zijn of haar naam terugvragen. Wel belangrijk is dat de energierekening dan ook op zijn of haar naam staat. Is dit niet het geval? Dan zijn er daar ook mogelijkheden voor. Hier leest u wat u dan moet doen.
  • Sinds eind 2018 is er een wijziging geweest. De teruggave van de BTW moet u nu binnen een half jaar na afloop van het kalenderjaar waarin u de panelen hebt aangeschaft aanvragen. Bijvoorbeeld: Als u in 2018 zonnepanelen koopt moet u voor 1 juli 2019 de BTW terugvragen. Bent u toch te laat? Dan kunt u de Belastingsdienst vragen om de BTW ambtshalve te verlenen. Daar heb je 5 jaar de tijd voor.

We snappen dat het terugvragen van de BTW vragen kunnen opleveren. Schaft u zonnepanelen bij Bluehome aan? Dan kunnen wij de BTW teruggave voor u regelen.

Wilt u meer informatie over de BTW teruggave of over zonnepanelen?