fbpx
Bluehome realiseert een unieke zonnepanelen installatie.

Bluehome zonnepanelen uit Oud-Beijerland en A&B Electrotechniekuit Zuid-Beijerland hebben gezamenlijk in Amsterdam een unieke zonnepanelen installatie opgeleverd. Het project ‘Amundsenhofje’in Amsterdam is ontstaan naar aanleiding van een oproep van Stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam. Duurzaam bouwen is hiermee het uitgangspunt geweest voor de bouwplannen.

Daar het twee soorten bouwen zijn, renovatie van de school en nieuwbouw waarbij A&B Electrotechniekde gehele elektrische installatie heeft verzorgd, zijn er verschillende toepassingen m.b.t. duurzaamheid. Van energie zuinige verlichting tot duurzame opwekking. Zo krijgen de ramen van de school allemaal dubbelglas en voorzetramen en krijgt de nieuwbouw tripple-glas (3-dubbelglas).

Veel materiaal wat tijdens de sloop uit de school wordt gehaald, wordt weer gebruikt in de school en de nieuwbouw. Het dak is bedekt met Sedum, Sedums zijn vetplanten die ervoor zorgen dat de dakbedekking langer meegaat en daarnaast heeft een Sedumdak een isolerende werking. Ook geeft het een groen gevoel voor de omliggende huizen.

Bluehome heeft voor dit project 150 zonnepanelen geleverd en geïnstalleerd, verdeeld over de twee gebouwen. Elk huis krijgt daarmee naar behoefte een aantal zonnepanelen. Een deel van de 150 zonnepalen zijn voorzien van elementen die de warmte van de zonnepanelen opnemen en afgeven aan de CV installatie. De zogeheten PVT panelen die zowel elektriciteit op wekken als warmte zijn een nieuw innovatief product op de markt.

Het unieke van het product is dat de elementen ook aangebracht kunnen worden op bestaande zonnepanelen installaties.

Bent u geïnteresseerd in welke voordelen de aanschaf van zonnepanelen voor u als particulier of zakelijk kunnen opleveren?